and niceee.. hohoho

Sunday, 13 November 2011

Budak Baik di temu ramah..

Sorry ye semua, sebenarnya Budak Baik telah di "tag" kan oleh seorang blogger yang cukup terkenal, iaitu cik Shazika Shahrim.. Seriously Budak Baik memang tak berapa nak paham.. (ceh, tipu je).. Dulu Budak Baik penah jugak terbaca pasal "tag-mengetag" nih.. tapi mase tu Budak Baik tak wujud lagi dalam dunia blogger nie (walaupun Budak Baik bukanla seorang blogger yang aktif..) (",)..

Okeylah, sekarang Budak Baik tak nak buat syarahan panjang-panjang, kita terus ke sesi "tag" nie. orait??
Okey, first "tag" ni memang ada peraturannya sendiri.. kat dunia semua benda ada peraturan kan?? So, here we go, yeahh..!!

RULES :
1.You must post these rules. 
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal. 
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. 
And create eleven new questions for people you tagged to answer. 
4.You have to choose 11 people to tag and link them to the post. 
5.Go to their page and tell them you have tagged him/her. 
6.No tag backs. 
7.No stuff in the tagging section about 
'You are tagged if you are reading this' you legitimately 
(a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.

ha, macam tu la peraturannya.. tapi bab nak cari orang untuk di"tag"kan tu macam agak susak sikit.. tapi macam mane pun akan diusahakan..

11 Wonder Things Around The World.. (err, pasal Budak Baik sebenarnya)
  1. Seorang lelaki yang tulen semestinya.
  2. Suka main bola sepak dan futsal. (dulu masa kecik-kecik suka main beskal)
  3. Agak simple dari segi penampilan.
  4. Agak pendiam jugakla pada satu-satu masa.
  5. Seorang pelajar Institut Pendidikan Guru dalam area Kuala Lumpur.
  6. Berasal dari Maran, Pahang.
  7. Seorang yang sangat sayangkan ibu bapa dan adik-adik.
  8. Suka tengok rancangan memasak kat Asian Food Channel dan channel-channel lain yang menyiarkan rancangan memasak.
  9. Suka warna pink, Pink Itu Tampan.
  10. Saje letak nama Blog The Boy From Nowhere sebab agak humble sikit ( rasanyela..) dan tak tau nak letak nama apa da ( sebetulnya..)
  11. Cool Guy.. (mungkin, haha)
itu sahaja setakat ini.. Sekarang Budak Baik akan menjawab soalan cepu emas dari Shazika Shahrim :

1. Lagu yang bermain di fikiran anda sekarang?
Beautiful Thieves dari A.F.I Band..

2. Dalam percakapan seharian kamu mengunakan loghat/dialek negeri apa?
Err, entahla.. macam bahasa baku je.. xpasti.. haha

3. Kamu berasal dari negeri mana?
Kat atas da cakap, Budak Baik berasal dari negeri Pahang Darul Makmur

4. Sekarang belajar/ bekerja di mana?

Nie pn da cakap kat atas, Budak Baik belajar di sebuah Institut Pendidikan Guru dalam area Kuala Lumpur..

5. Apakah supplement/makanan tambahan yang kamu ambil (contoh vco, minyak ikan kod, kordel, vitamin)?
Dulu mak ada bagi Spirulina dalam bentuk tablets, tapi makan dalam masa seminggu je.. pastu terus tak usik dah.. (..minta maaf mak..)

6. Maxis, Digi, or Celcom?
Maxis, dari Form 3 tak pernah tukar..

7. Pakai henfon model apa?
Nokia X5-01..

8. Fav cartoon zaman kanak-kanak dahulu?
Banyak kot.. Batman, Superman, Spiderman, Looney Tunes, Tom and Jerry dan sebagainya.. (masa kecik-kecik dulu semua kartun Budak Baik suka..)

9. Sejak bila kamu kenal blog Shazika Shahrim?
Sejak kawan-kawan cakap blog anda terkenal..

10. Munasabah tak soalan-soalan yang aku tag kat kamu ni?
Munasabah je, sebab semua boleh dijawab dan tidak menyentuh sensitiviti..

11. Kamu suka tak kena tag pastu buat tag?
Okey je, mungkin nie "Ice Breaking" cara baru..

Seperti yang termaktub dalam peraturan "tag" nie, Budak Baik perlu menyediakan soalan untuk orang-orang yang bakal di "tag".. Soalannya adalah seperti berikut :

  1. Adakah anda suka bersukan? Jika ya, nyatakan jenama sukan kegemaran anda..
  2. Lelaki/Perempuan yang macam mana yang anda rasakan mereka itu cool..
  3. Diri anda dirumah seorang yang..??
  4. Adakah pakaian/fesyen anda dipengaruhi oleh genre muzik yang anda dengar? Jika ya, nyatakan..
  5. Anda mempunyai lesen memandu?
  6. Adakah makanan dan minuman amat sinonim dengan gaya hidup anda?
  7. Perkara yang paling romantik yang pernah anda lakukan untuk sesiapa sahaja..
  8. Adakah anda seorang kaki novel?
  9. Perkara yang paling anda tidak suka..
  10. Adakah warna pink itu sesuai untuk lelaki?
  11. Jika anda mempunyai kepakaran tertentu, apakah benda yang anda ingin cipta?  
Blogger yang bakal menjawab soalan Budak Baik :
The Other Khairul... Ceritera Hafyza... sebucket Pop+Corn!... Belog Cik Ann... Pinkislovva... Si Sengal Cik Fara... Miss Tinggi Lampai... Nieyna Repunzel... Siput n Jijah... nisha... Fatin Liyana

Terima kasih kepada blogger-blogger yang menjawab soalan "tag" Budak Baik nie.. harap tak terasa hati okey?? niceee..



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...